Att stå på mässa kan vara bland det roligaste och mest utvecklande som finns. Allt kommer liksom till sin spets då, frågor kring allt mellan himmel och jord, olika personligheter samt olika bakgrund med olika kompetenser. Då får man verkligen se vad man kan och hur bra man är på att väcka nyfikenheten kring en fortfarande alldeles för okänd produkt. Trots att den är så bra är den i Sverige fortfarande i princip okänd. Och det roliga är att det inte spelar någon roll vilken mässa man står på, alla besökare kommer ju ha en blodcirkulation i sig och är därmed presumtiva kunder/användare 🙂

Senaste tiden har vi jag varit med och representerat BEMER på 4 helt olika mässor, alla med massor av besökare i montern.

Det som är utmanande med BEMER, förutom att den är okänd, är att det är enormt olika vad folk upplever under den första behandlingen just eftersom det inte är någon quick-fix och ”inte känns” som tex en traditionell massage. En del känner ingenting, en del blir lite varma, en del blir väldigt avslappnade, andra känner som lite ”sockerdricka” i kroppen när celler mitt i allt får syre och näring och sedan är det dem som verkligen får effekt direkt och till och med får en ihärdig smärta att släppa i stort sett direkt. Häftigt!
Oavsett vilket så sker det en markant förbättring i mikrocirkulationen hos alla. Och alla mår bra av att få en förbättrad sådan. Med en bra blodcirkulation i de allra minsta kärlen optimeras immunförsvaret och kroppen kan komma igång så som den bör istället för att fortsätta brytas ner och ha en drös slaggprodukter i kroppen som ställer till besvär.

Och beroende på vad man tror, känner och vilket intryck/känsla man fått efter de åtta minutrarna inklusive förklaring så följer utfallet därefter – prova igen, hyra, köpa, gå vidare, suga på karamellen och återkomma sex månader senare. Allt sker. Och man vet nästan aldrig innan vem som tycker vad. Och man vet definitivt aldrig vem som känner vem och kan ta det vidare så alla är lika viktiga när man väl får dem att testa. Galet skoj!

Det som är grymt med produkten är att majoriteten blir bättre på sikt, dem som hyr behåller den till 90% av gångerna (vilket är ett bra tecken i sig på att den faktiskt ger effekt) och den ligger helt rätt i tiden och är ”one-of-a-kind” i vad den gör – nämligen Fysikalisk Vaskulär Terapi. Superkul för en entreprenör som mig att jobba med en sådan stark produkt.

Många frågar varför jag bloggar mindre och om jag slutat med BEMER. Det kommer jag nog aldrig göra då den får mig att (fortfarande) må så mycket bättre, sova så mycket bättre och är även enormt bra i förebyggande syfte mot tex hjärt- och kärlsjukdomar. Att ha en dotter som kommer hem med förskolebacillerna och hostar en i ansiktet utan att vara orolig är också en fröjd då jag enormt sällan är sjuk.

Det som dock skett är att jag aktivt gått ner i arbetstid genom att hårdare börja med ”To Do, To Build, To Stop”. Vad är då det? Och varför börja med det?

To Do:
ToDo-listor jobbar många med, dem flesta får dock bara ett dåligt samvete av dem eftersom man låter mail och annat ”spontant” styra dagen och sedan sitter man med 10 punkter kvar när man kommer hem istället för att göra det man borde gjort på dagen, på just dagen. Så får du inte ihop din todo-list på rätt sätt så kom ihåg att det är den som ska styra din dag, inte mail och telefon. Och GÖR det som står på den, inte bara skjuta till dagen efter.

To Build:
Sätt av tid regelbundet för att jobba med just det du vill bygga, antingen en organisation, en affärsplan eller något annat mer strategiskt utvecklande. Ju mer du ser om du följer dina mål desto troligare är att du är på rätt spår och når dina mål. Många av målen innebär att du måste bygga på sikt och då är det viktigt att få in det i vardagens rutiner också. Själv så har jag i nuläget fokus på att fortsätta bygga mitt tema inom BEMER (snart GruppLedare som det så vackert kallas) samt bygga Academy Of Excellence så vi har en fin grund att stå på inför 2019 som kommer bli awsum!

To Stop:
Helt enkelt hitta saker du ska sluta göra eller göra mindre av. Att säga nej helt enkelt. För min del var ett viktigt ”to stop” såklart att jobba mindre och framför allt inte jobba på kvällar. Eftersom jag tidigare ofta satt med bloggen på kvällar så kom den som låg prio och då springer tiden iväg tydligen. Ett viktigt ToStop är givet att inte kolla mailen konstant, den finns kvar och man är inte lika viktig som man tror och det akuta är sällan akut 🙂

Sedan plockar du ihop din ”dags-lista” med majoritet från ToDo, men även regelbundet med To Build och To Stop som punkter integrerat med den ”vanliga”.

Nu med ett enormt mycket trevligare schema kommer bloggen komma mer regelbundet igen, på schemalagd arbetstid, dagtid… Andra ”to stop” för mig har tex varit att dra ner på spretigheten med massa bolag så nu är dem på väg mot ännu färre. Drog mig ur ett i somras tyvärr, ett bolag jag verkligen gillade, men får inte ihop det i tydligheten och tiden. Jättetråkigt att säga nej men dock ett måste för att vara tydlig och ärlig mot en själv också. Att säga nej är ofta den starkaste nyckeln till framgång. Ironiskt nog. Jag ska heller inte gå in i en vecka med fullt i schemat utan alltid ha luckor, detta trots att jag numera blockar arbetstid för egen utveckling (såsom läsa bok, lyssna på pod och liknande), träning (mental/fysisk) så ska jag alltid ha utrymme för ”spontana möten” eller annat som dyker upp. För det dyker alltid upp.

Och det är inte det minsta häftigt att alltid ha överfull beläggning i schemat som företagare – då gör man helt enkelt något fel i det strategiska tänket. Du kommer inte hålla på sikt om du jobbar så.
Och för egen del sket det sig totalt när jag gjorde och tyckte att det var ballt att vara överbelagd tidigare. Idioti är vad det är. Givetvis kan det komma toppar i kortare perioder, dock inte hela tiden, för det kommer toppar även då och då blir det generalknas i skallen som brinner efter att spinna på högvarv hela tiden…

2018 har varit ett spännande återuppbyggnadsår, med flera hittills lyckade projekt inom bolagen. Exempelvis har jag i ena bolaget halverat omsättningen men ökat vinsten (också ett sätt att växa). I ett annat har jag dubblat omsättningen och på så sätt satt en bra grund inför 2020. I det tredje har vi jobbat med att sätta grunden på nytt, marknadsföra en verksamhet som varit i skymundan en längre period och således ”kört en startup på ett befintligt bolag” som vi ser det. Jättespännande. Och det fjärde är fortfarande ett dåligt samvete där jag gör för lite, även om jag bara äger en liten del av det vill man alltid göra mer än man gör, vilket då leder till ”to stop” som snart kommer ske för min del där. Superbra grejer som ligger rätt i tiden där med, men eftersom man bara har 24h om dygnet och den större delen kommer läggas på annat än jobb måste man som sagt vara ärlig mot sig själv och mot andra involverade. Så fokusera på vad du gör med dina 86.400 sekunder per dygn, max 28.800s borde gå till jobb, inkl lunch och rast så egentligen ännu färre…

2019? Kommer bli i princip hur bra som helst! Vi hörs innan dess 🙂

Ta hand om dig, keep it up!