En av de största fördelarna i mitt liv är att jag regelbundet får lyssna på föreläsare och på andra sätt automatiskt får en push i rätt riktning. I vissa fall bygger det bara på kompetensen, inspirationen och är allmänt bra, ibland är det klockren tajming. För någon vecka sedan fick jag glädjen att höra fantastiska Maria Swanström och bla en drös tips om hur man rycker upp sig ordentligt och snabbt. Allt från ”töm ryggsäcken” till att göra en dopaminlista och det senaste är nu att jag sista tiden försökt skapa min egen lista.

En dopaminlist består av prylar som höjer ditt humör och är ju såklart väldigt beroende på vilken typ av person du är och vad du gillar att göra. Det kan således vara att exempelvis ta en promenad, ringa en god vän, lyssna på en låt, se ett klipp på youtube, titta på en bild, läsa en specifik typ av bok, lyssna på TED you name it, allt för att få hjärnan att producera mer dopamin så man blir på bättre humör snabbt. Känner man sedan att ”man har en dålig dag”, varför då vänta en hel dag med att ev bli på bättre humör istället för att ta tag i det direkt och kunna bli en energibomb snabbt.

I vissa fall så måste man ha olika listor, kanske inte alltid man kan lyssna på en låt eller läsa en bok, om man tex jobbar på ett öppet kontorslandskap eller i kassan. Men, ha då en kort rackare, smit iväg på dass och mörscha järnet i ett par minuter. Bara att stå och hålla armarna över huvudet ett par minuter ger enormt mycket energi snabbt och kan då såklart kombineras med lite musik i lurarna.

För min del är att träna en grej som alltid fått mig på bättre humör, dessvärre har det sista tiden blivit väldigt dåligt med det men nu med mera tid i livet så kommer det bli lättare att tajma in. Viktigt då att börja lugnt och sansat och inte göra som jag gjorde för ett par veckor sen när kreativitetskungen Teo Hären stilade med att anordna Sandminton-VM i hans lada. Vad det är? Sjukt jobbigt är en bra sammanfattning, men mer konkret spelar man badminton på en fullstor beachvolleybollplan, yes, med höga nät så det är typ omöjligt att avgöra bollen om inte motståndaren hinner. Det är med andra ord upplagt för en otroligt rolig men jobbig stund av bolljagande. Och för att minska skaderisken för en lönnfet otränad 39-åring som ska springa som en dåre i en iskall lada så booztade jag såklart med BEMER i bilen på vägen upp med underlaget på stolen i bilen och lokalbehandling på axeln. Men. Det blev till att sträcka vaden pga överbelastning redan i tredje matchen och även om BEMER såklart inte gör någon odödlig så var det bra att ha den till hands och köra lokalbehandling på vaden mellan varje match för att hålla cirkulationen igång och därmed inte bli lika stel. Slutligen räckte det till en semifinalplats, många skratt och en enorm träningsvärk dagarna efter. Och en väldans stel vad. Men kul var det! Och även om utgången med en skada inte var helt oväntad så var det helt klart värt det.

En annan sak är att ”göra saker man inte kan jobba under” och det har det blivit mer och mer av nu när telefonen och datorn inte är lika behövd pga övertids-jobb. Några exempel på det är tex att åka rulltrappa närmare 100ggr upp och ner med knodden i Täby centrum (ingen överdrift faktiskt) eller att sitta och titta på ett akvarium med fiskar och hajar typ en halvtimme på samma ställe. Riktigt rofyllt. När det inte går att jobba är det lättare att släppa fokus på jobbet, en sak jag märkt varit svårt även nu när man inte behöver jobba på kvällarna, automatiskt åker ibland datorn eller telefonen fram men eftersom jag numera loggar ut och inte automatiskt kommer in på jobbmailen som förr så blir det en liten väckarklocka om man loggar in och sen får man roa sig med patiens eller liknande istället tills impulsen att ta fram datorn/luren försvunnit. Konstigt fenomen. Snart blir det att ta bort telefon och datorn helt på kvällarna. Ett dilemma som varit är att jag typ behövt kolla på serie för att koppla bort och kunna somna men på slutet har det gått bättre att sova även utan sömnprogrammet igen. Så nu är jag tillbaka och följer basprogrammet med rekommendationen 3ggr per vecka istället för varje natt, det är ett skönt kliv i rätt riktning.

I måndags blev det att ta blodprover, 6 månader har gått sedan jag började med BEMER, galet vad tiden springer iväg. Hoppas såklart på ännu bättre värden och att inga siffror är röda men det visar sig, midjemått och vikt har en nyans av rött i sig tyvärr så nu får det bli att styra till lite kost och träning så BEMERn får lite hjälp på vägen. Gissar att provsvaren kommer i början av kommande vecka.

En stor energiboozt får jag även genom feedback från alla som hyr/köpt en egen BEMER och effekterna den ger och det är enormt glädjande att ha bidragit med att hittills 7 personer även anmält sig till utbildningen för att själva kunna promota BEMER.

I samband med proverna som kommer nästa vecka kommer lite roliga och upplyftande BEMER-storys också, tills dess rekommenderar jag varmt bloggen mikrocirkulation i fokus där ni kan läsa om fascinerande inlägg från olika användare som fått hjälp med sina åkommor och sjukdomar och nu kan leva ett bättre liv.