Tjo, behövs det verkligen en till blogg? Näh!!

Men, det finns en underbar produkt på marknaden som är alldeles för okänd och behöver nå ut till fler användare och därför tänkte jag berätta om min resa med den.

Jag heter Johan och är 38 år, tränar alldeles för lite och jobbar alldeles för mycket, mår helt bra men kan säkerligen må långt mycket bättre, har som alla diverse skavanker (som listas längre ner) så ska vi se vad som händer med allt vartefter behandlingen pågår.

Första gången jag hörde talas om den var för ungefär ett år sedan, men kopplade då inte riktigt vad den är kapabel till och la inte så mycket märke till den. För ett par månader sedan förstod jag lite mer och började tipsa folk om den, mest för att jag är med i flertalet affärsnätverk där det är kul att ge varandra referenser till affärer.

Men, i mitten på april trillade polletten ner, när jag under 48h åkte med Erika Dickmark och Anders Östman till Åland för att hålla seminarier på Visibias Ålandskontor och till dess kunder.

Johan Wanselius

Så, vad är då denna produkt? Det är BEMER som gör underverk med din kropp. Den har funnits sedan 1998 är nu inne på tredje generationens BEMER och har hittills fem patent och 50 vetenskapliga publikationer. NASA tar dessutom fram en ny generation rymddräkter med denna inbyggd, varje dräkt kostar ca 13 miljoner dollar att ta fram, så det är ingen leksak.

Vad gör den och vilken effekt har den? Det är bl.a. det bloggen kommer handla om, med fina ord heter det Fysisk vaskulär terapi, med mina ord så heter det att den får igång kroppen så den sköter sig själv, funkar blodcirkulationen bra så mår man bra, vita blodkropparna är fantastiska om dem får möjligheten att jobba som dem ska. Problemet är att i mångas kroppar så är den långt ifrån optimal och många kärl kleggas ihop vilket gör att celler inte får näring och syre vilket i sin tur leder till en försämrad hälsa. Enkelt. Av kroppens alla kärl så är 74% mikrocirkulation och det är där BEMER har störst effekt, jag kommer i bloggen förklara djupare vad som händer och hur den funkar…

BEMER fungerar genom att man lägger sig på ett behandlande underlag i åtta minuter på morgonen och åtta minuter på kvällen. Effekten av den magnetiska strålningen håller sedan i sig i 12-15 timmar vilket gör att man dygnet runt har en bra mikrocirkulation, man kan även boosta ett specifikt område, om man t.ex. som jag har ont i axeln, under tiden för extra effekt just där.

 

Hur ska jag då kolla detta och få fram vad BEMER kan göra?

Jo, dels har jag satt mig som ett eget experiment, jag kommer innan jag börjar använda BEMER enligt rekommenderat schema göra en hälsokoll på ProHelia i Uppsala. Direkt efter kommer jag köra min första 8-minutare och sedan ta prov efter en vecka, två veckor, en månad, 3 månader, 6 månader, ett år och sedan löpande varje år.

Vi kommer även att ha en på jobbet där kollegorna kan ligga och få behandling under arbetstid, bl.a. en som har Artros som det också ska ha effekt mot.

I bloggen kommer jag även bjuda in gäster och höra om andras upplevelser, både folk som blivit behandlade och blir behandlade samt folk som behandlar och på sikt hoppas jag få med någon som forskat inom det. Bloggen kommer kombineras med Pod-avsnitt och annat skoj för att få lite mer liv.

Hör gärna av er med frågor och funderingar så ska jag försöka ta fram svar på dem via kunnigare än mig ? Jag är en rookie inom detta men ska gå bananas för att få ut produkten, som har behandlande effekt på 80% av alla sjukdomar, det är helt fantastiskt!

Om alla hade en BEMER skulle vi leva i en friskare värld med mindre medicinering och piller, där är kanske en utopi just nu, men vem la sig frivilligt under en laserstråle innan den typen av behandling var accepterad som den är nu. Skillnaden här är att man kan behandla sig själv i hemmet, och en familj kan dela på en BEMER. Det låter kanske för bra för att vara sant, men jorden var även platt för 150 år sedan ? Så vi får se vad tiden utvisar och om jag kan hjälpa till att bidra…

 

Detta hoppas jag att BEMER kan hjälpa mig med:

 • Knakande knän (åren inom fotboll, badminton och Capoeira har gjort att mina knän är rätt slut)
 • Högt levervärde (så pass att läkare rekommenderar extra uppföljning)
 • Domnande axel (när jag sover domnar oftast högra axeln)
 • Trött (kan sitta apatisk i soffan på kvällarna och inte orka något alls)
 • Stressad (p.g.a mycket på jobbet, samt viljan att utföra diverse sidoprojekt)
 • Soleksem (framför allt i kombination med klor)
 • Ärr på armbågen och lite andra ställen (bröt t.ex. armen precis vid armbågen och kom till sjukhuset först 48h senare så svullnaden gjorde att ärret blev stort när dem var tvungna att skära upp för att dra ihop benpiporna)
 • Tar lång tid att värma upp (vid t.ex. badmintonspel och liknande)
 • Smärta i axeln hindrar smashande (även i slutet av pass/matcher gör det för ont i axeln för att gå att smasha)
 • Kväljningar på morgonen (typiskt stressfenomen, hostkväljningar eller vad man ska kalla det för, kommer framför allt de dagar då jag har mycket på schemat)
 • Sover ryckigt (vaknar lätt och behöver ofta kolla på serie för att somna om)
 • Snarkar (enligt rykten, kan inte bekräfta!!)
 • Disträ (kommer ofta in i rum och glömmer vad jag ska göra eller hämta)
 • Dåligt flås (t.ex. om jag går upp för trappor o.s.v.)

Så får vi se vad BEMER väljer att ta tag i först som sagt 🙂