En av de första sakerna jag fick höra av en av mina bästa mentorer inom företagandet precis när jag hoppade in som delägare i Kopieringshörnan som det hette då var ”håll koll på örena, så sköter sig kronorna automatiskt”. Just då, totalt oerfaren inom företagande tyckte jag det lät som en klyscha och tog inte in det så mycket. Nu, sex år senare, önskar jag att jag hade förstått vikten av den meningen redan på den tiden. Då hade kanske inte ivern att investera och växa så som vi gjorde med glädje varit lika intensiv utan mera strukturerad och genomtänkt. Framför allt när både resultat och omsättning skjuter i höjden positivt är det viktigt att se att örena också hänger mer. Bygger man via lager, kollegor och maskiner så blir det sedan en kalldusch när man investerat och växt sönder sig och vägen tillbaka blir tuffare och längre än man tror och vill. Framför allt när man efter ett par riktigt roliga och växande år breddar tillväxten på flera olika kontor samtidigt utan att titta riktigt så noga på örena som man med facit på hand borde…

Tänker man på samma sätt men i andra sammanhang så är det ju många likadana ”klyschor” med samma innebörd, ”så några frön och du har på sikt en hel skog”, ”med lite salt kan du få en hel middag att smaka mycket bättre”, ”ett litet ljus kan bränna ner ett helt hus”, ”många bäckar små” och för att ta ett fantastiskt projekt som är på frammarsch av en bekant ”en droppe i havet” mm mm

På samma sätt funkar ju detta med min behandling med BEMER, sköter sig de minsta, dvs allra minsta pyttedelarna i kroppen så kommer resten kännas kanon också. Förundras fortfarande över att resultaten på levervärdena blev förändrade så snabbt. Att jag förra helgen under flera dagars riktigt hårt jobb i trädgården inte hade en tillstymmelse till träningsvärk i kroppen trots att jag flera gånger fick sluta hugga pga att jag knappt orkade hålla i yxan längre och behövde ett snabbt break. Att mitt stora irriterade fästingbett försvann helt efter tre gångers behandling med B.light. Att min axel inte domnat en natt på snart fem veckor. mm mm

Jag har strikt följt basprogrammet som rekommenderas, dvs vecka 1 på intensitet 1, v2 på intensitet 2 osv, på tisdag går jag in i nästa cykel och börjar om på intensitet 3, för att sedan vecka för vecka sedan öka till 4, 5, 6 och sedan börjar nästa cykel på 3, 4, 5, 6 och om igen. För att kroppen inte ska vänja sig för mycket, för att den långåriga forskningen på BEMER visar att det ger bästa effekten. På tisdag kan jag även börja med sömnprogrammet, 1 gång första veckan bara, likadant där, för att som med all träning börja så kropp och själ vänjer sig för att sedan kunna öka. Då gäller det att hitta en natt där jag kan ge mig möjligheten att låta sömnprogrammet göra sitt jobb, dvs ha minst sex timmar på sig i sömnen, gärna längre. Får lösa det helt enkelt 🙂

Men de tillbehören som följer med som man använder till extrabehandling har jag dock lekt lite mer, beroende på var jag haft ont och behöver lägga lite mer krut, tidigare på vaden som jag fick kramp i när jag spelade badminton, axeln som är rätt fucked-up, ländryggen efter tunga arbetsdagar med mycket lyft och upp och ner på stege osv. Igår tänkte jag att jag skulle ge på knäna, som knakar rejält efter framför allt badminton och capoeira med alldeles för lite stretchning, en kyss med B.pad och körde program 3. Det är det kraftigaste av dem programmen (finns program 1-3), hittills har jag när det varit ont om tid kört P1 eftersom det är 8 minuter och det körs då på samma tid som basprogrammet och P2 som är 16 minuter när jag haft möjlighet till det för lite extra boozt lokalt. Igår kväll hade jag extra tid dock, så, efter P3 som är 20 minuter och på högre intensitet drack jag som vanligt vatten och gick och la mig. Vaknade med kramp från knäna och neråt ca kl 03, så olika effekt på dem olika programmen har denna rackarn garanterat, även om det som sagt inte känns något speciellt under tiden man ligger på den 🙂 Så upp, dricka vatten och somna om. Gav på p3 igen i morse och grundar nu med vatten successivt hela tiden för att kroppen ska kunna jobba som den bör under tiden.

Och till dig som läser och får tips av dina bekanta som låter som klyschor eller själv tycker att ”i det stora hela spelar småsakerna ingen roll” – tänk om, det har jag gjort och önskar jag hade gjort många, många år tidigare 🙂