Tiden flyger brukar man säga, och sista året har gått väldigt fort, det har hänt väldigt mycket. Väldigt mycket bra. Väldigt mycket dåligt. Inget ont som inte har något gott med sig brukar man också säga, kanske är det så, men mycket av det onda skulle jag gärna ha ogjort så att säga.

Då, en överstressad arbetsmyra som snittade 70h jobb varje vecka, nästan tunnelseende och fullt av dåliga beslut och felprioriteringar. Spiralen gick konstant åt fel håll och situationen blev värre och värre. På alla fronter.

Nu, bitvis arbetsmyra när det tjockar ihop sig, men normalt jobbar jag numera ca 20-25h per vecka, mer fokuserat, mer rätt, mer avslappnad och med mindre stress. Och det mesta börjar falla på plats och spiralen går åt rätt håll.

Vad hände och varför?

För ett år sedan hade jag kritiskt höga levervärde, dem hade stigit i flera år och situationen började bli akut. Jag ville inte få medicin och ville såklart inte bli sjukskriven. Då kom jag i kontakt med BEMER och började mitt experiment med den behandlingen och denna blogg för att se vad som skedde. Det är jag idag otroligt tacksam för. Snabbt fick jag ner mina levervärden. Snabbt fick min hjärna syre och började se hur allt var, gav mig energi att ta de tunga men nödvändiga besluten som jag tidigare duckat för. Snabbt insåg jag att vi som då drev de tryckeribolagen jag var involverad i inte drog åt samma håll, inte hade samma action-plan, inte gjorde de saker vi skulle gjort för att komma i mål. Snabbt fick jag sömnen tillbaka, snabbt kunde jag successivt börja ändra min tillvaro. Snabbt beslutade vi att lägga mitt hjärtebolag Visibia i Sverige i konkurs. Snabbt blev det att byta jobb och sedan byta jobb igen. Snabbt fick jag mer fokus hemma. Snabbt fick jag ordning på arbetstiden. Snabbt kunde jag bryta mitt flyktbeteende. Snabbt lärde jag mig massor om något jag inte visste jag ville. Snabbt fick jag ännu fler vänner. Snabbt kom jag ur mitt tunnelseende. Snabbt vågade och orkade jag börja säga nej.

Den tyngsta tiden som uppstod var under sensommaren och bestod nog av kombinationen av att se hur jag blivit under åren med för mycket jobb och hur jag glidit ifrån många vänner och familjen då jag hela tiden prioriterat fel. Jobbet var då alltid prio 1. I samband med det uppvaknandet sprang jag in i konkursen som då blev ett faktum. Alla arga samtal från leverantörer, alla besvikna kunder, alla kollegor, alla frågor, alla frågetecken som fortfarande inte är utredda då konsekvenserna av konkursen inte är klara än, alla mardrömmar, alla skamliga ögonblick. Alla svarta hål i minnet där man inte kommer ihåg vad man gjort eller sagt. Alla gånger man känt att man inte kommer klara det. Otroligt tungt.

Alla händelser under året har nu med lite distans gett mig enormt mycket kunskap, enormt mycket förståelse, enormt mycket insikter, enormt mycket glädje, enormt mycket sorg. Sammantaget har det som sagt varit ett fantastiskt helvetesår.

Det fantastiska i att börja bli helt frisk, en hel del mentalt kvar efter att ha varit så nedjobbad så länge men när det går åt rätt håll istället för fel så bygger det en fantastisk känsla. Fantastiskt att ha fått en helt ny relation med dottern och känna att man verkligen finns där. Fantastiskt att bli erbjuden totalt 9 jobb utan att själv ens sökt något. Fantastiskt att få möjligheten bli delägare i Academy of Excellence som jag verkligen brinner för. Fantastiskt att ha hjälpt så många bli friskare via BEMER och fått minst 11st att börja jobba med Bemer. Fantastiskt att vara 1 av 36 utvalda att jobba som CHR-agent för Sturebadet. Fantastiskt att vara en av få som åt Regium börjar leta efter bolag som vill stärka sitt sälj genom att jobba mer med BANK-code. Fantastiskt att kunna jobba på ett smart och effektivt sätt, helt utan fasta tider eller platser. Det fantastiska i att kunna sova en hel natt, magiskt!

Tar man kroppen, vad som hänt i den under ett år är det häpnadsväckande! Detta har hänt, galet bra ”biverkningar” får man säga!

Här är listan jag skrev när jag började med Bemer för ett år sedan, samt nuvarande status:
Högt levervärde – Blev bra på 3 månader och är fortsatt stabilt. Också det som var anledningen till att jag började med BEMER.
Knakande knän – bättre, men knakar fortfarande, jag har dock inte kört någon lokalbehandling på dem än då jag prioriterat min axel.
Domnande axel – gick över på några månader, jätteskönt att inte behöva vakna och inte kunna känna höger arm.
Trött – Alla är vi trötta ibland, men överlag är jag mycket piggare, inspirationen är tillbaka, kreativiteten är tillbaka. Inte trött på samma sätt och blir mer sällan apatisk som var nästan standard för ett år sedan.
Stressad – överlag är det borta, för tillfället är jag inne i två veckor när alla bolag har events eller större projekt samtidigt och då har jag tyvärr upplevt samma känslor som för ett år sedan, men innan denna period och nu när den snart är förbi så kommer stressen försvinna igen. Och även i dessa dagar har mitt fokus på jobbet varit mycket bättre, mer rätt i prioriteringar även om det alltid är andra drivande som tycker man borde prioritera enligt deras åsikter har jag kunnat bibehålla min plan för att respektera min egen fritid och inte falla tillbaka i 70-timmarsveckor.
Solexem – Varken på Mallorca i mitten av juli i värsta hettan eller på Kanarieöarna i julas fick jag solexem, inte ens i närheten, hur skönt som helst att slippa dem.
Ärr på armbågen – det är kvar, och det har jag heller inte lagt energi på. Men ska försöka tajma in att testa B-light på ärret och se vad som händer, det är dock rätt stort så kommer säkerligen ta lång tid, om det ens blir bättre. Det återstår att se.
Tar lång tid att värma upp – De gånger jag har haft badmintonmatcher har Bemer precis innan gjort underverk i hur mjuk kroppen känner sig och hur mycket snabbare man blir varm i uppvärmningen
Kan inte smascha – Överlag har axeln i badmintonspelandet kännts bättre!
Kväljningar på morgonen – Nu under dessa intensiva veckor har tyvärr kväljningarna kommit tillbaka, men vid det normala lugnet i kroppen har dem försvunnit helt.
Sover ryckigt – När jag började med sömnprogrammet började jag sova djupt och skönt hela nätterna. Helt fantastiskt skönt. Och även om tex lillknodden kickar till en ibland på nätterna så man vaknar har jag numera lätt att somna om
Snarkar – gör jag tydligen fortfarande tyvärr, hoppas verkligen det släpper!
Dåligt flås, tex i trappor – mycket bättre, men skulle såklart behöva ta tag i träningen, blir lättare nu när värmen och ljuset infinner sig 🙂
Disträ – mycket bättre på att vara här och nu än tidigare, glömmer inte lika mycket saker och behöver inte lika mycket kom-ihåg-listor även om jag såklart fortfarande använder wunderlist för diverse olika projekt.

Och ja, alla exempel ovan skulle jag påstå hänger ihop med min BEMER-behandling. Så tacksam! Och lägger man därtill den extra inkomst BEMER ger mig är det verkligen super. Otroligt avlastande. Och alla glada återkopplingar från folk som jag fått att använda den, fantastiska historier, fantasiska känslor. Visst är det kul att få ett ”tack för en snygg rollup” men ”tack för att jag kan känna mina fötter igen, du har gett mig mitt liv tillbaka” är markant mer givande i själen kan jag säga! Och alla nyfunna BEMER-vänner, och all kunskap om hälsa och vad som sker i kroppen.

Vad händer nu?
Nu blir det att fortsätta bygga en positiv uppåtgående sprial. Försöka hitta rätt i dialoger med familj och vänner, hitta tillbaka till sig själv, hitta en ännu bättre rytm i jobbet. Se fram emot mer fritid, mer nöjen, mer bra beslut, mer entreprenörskap som det ska vara, dvs att jag driver företagen – inte att företagen driver mig. Enormt stor skillnad i det! Se en sommar komma med möjlighet till massor av semester. Blir första gången på kanske fyra år det. Under dessa åren har jag haft kanske 1-2 veckor semester per år, max, och då ändå jobbat under tiden – inte ok! Fortsätta våga säga nej. Fortsätta återhämtningen från sista årens nedbrytande beteenden. Fortsätta skaffa fler vänner. Fortsätta lära mig nya saker. Fortsätta sprida energi. Fortsätta leva – på riktigt, med öppna ögon.

Inkommande år ska bara bli fantastiskt, inte ens i närheten av helvetet!

Så är det 🙂