Sista tiden har jag märkt en lite rolig trend, många som frågar samma sak men på olika sätt och olika ”rätt på” så att säga.

Den kanske allra vanligaste är ”hur kom det sig att du började med BEMER, det är ju inte riktigt likt dig och det du brukar hålla på med…?”

Och det är ju helt sant, jag hade inget som helst intresse för medicin och sjukdomar, blev exempelvis tvingad till sjukhuset när jag hade brutit armen för många år sedan, tänkte att det går över och visste såklart inte att det var av. Hade till och med tänkt cykla hem till Sverige från Åland men mormor tvingade mig att få skjuts och morsan som då levde hämtade på andra sidan färjan och körde direkt till akuten. Jag undviker medicin så långt det går, och har alltid gjort, tar inte ens hostmedicin (vicks eller liknande är ju mycket godare tex) och undviker smärtstillande om det inte gäller tandvärk för det är det absolut värsta som finns! Jag tycker inte heller om diffusa behandlingstyper såsom healing och de flesta terapier och gillar inte ”halleluja-produkter”!

Och det var mycket pga att jag inte ville ta medicin som jag fastnade för BEMER, eller iaf tänkte att jag skulle prova. Och att det faktiskt finns vetenskap bakom den. För lite säger många, långt tillräcklig på så kort tid tycker jag. Och för mig var det exempelvis rätt avgörande att NASA börjat bygga in teknologin i sina dräkter. Dem skulle knappast satsa på något mumbo-jumbo med sina egna forskare och egna tester på den! Men min skepsism gjorde att jag körde mina blodprover och den intensiva starten med att följa upp värdena regelbundet. För att se att det verkligen gav effekt. Och vartefter jag lärde mig saker om BEMER, både via utbildning, såg vad som hände med mig och mina värden samt folk i min närhet som testade och även de fick snabb effekt på väldigt varierande åkommor. Och att jag själv väldigt snabbt märkte en förbättrad ork och blev klarare i huvudet redan första veckan var såklart bidragande det också.

”Håller du fortfarande på med det där?” är en annan.

Självklart är mitt svar då. Mina levervärden är bra och även om jag skulle sluta skulle dem troligen hålla sig bra eftersom mitt liv nu ser helt annorlunda ut. Men eftersom jag troligen har en hel del skit i kroppen som behöver styras upp så fortsätter jag, och varför inte fortsätta optimera sin hälsa med en så enkel apparat som BEMER, i stora drag trycker jag på en knapp på morgonen när jag vaknar och på kvällen när jag går och lägger mig. Och jag sover som en stock både med och utan sömnprogrammet. Och ja, jag kör det fortfarande varannan natt. Skillnaden nu är att jag inte behöver oroa mig för att drömma mardrömmar och vakna kallsvettig nätterna jag inte har programmet igång. Och även om knodden väcker mig ett par gånger per natt så kan jag somna om, och det snabbt, inte ligga och vrida och vända i en timme eller så. Och eftersom jag är entreprenör och gillar att sälja samt bidra till att flera mår bra tycker jag det är superskoj att bygga upp ett team som säljer, och att sälja själv. Det är jättekul att stå på mässor och få berätta om en produkt som ligger så i framkant som BEMER gör, som har den effekt som den har, som är så stark som den är, trots att väldigt få vet att den finns. Men när folk sätter sig och testar och jag vet att jag har deras uppmärksamhet i åtta minuter och kan visa filmer om vad som händer i kroppen, förklara varför den har så bra effekt på så många sjukdomar och bara allmänt så har 90% ändrat inställning från skepsism till att vara fascinerade, det är superskoj. Sen innebär såklart inte det att alla köper, men det bidrar till att folk får kännedom om den, och det är det viktigaste!

”Är den verkligen värd pengarna?”

Ja. Utan tvekan ja. Sen är det en investering, det är ingen leksak vi säljer utan en medicinsk utrustning, som man dessutom kan ha hemma. Många andra medicinska utrustningar ligger på galet mycket högre priser, och de flesta kan man inte heller ha hemma. Nu kommer även en bättre och mycket dyrare BEMER just för sjukhus som kommer ligga runt kanske två miljoner kronor, och som kan lokalisera var problemen är i kroppen. Det är inte sådana jag jämför med såklart, utan andra i en lägre priskategori. Och för min del, jag slapp bli sjukskriven, bara det gjorde att pengarna sparades in. Jag kan sova, det är för mig värt hur mycket som helst. Jag orkar ta tunga och jobbiga beslut lättare, med tanke på att jag driver en drös bolag är det värt hur mycket som helst. Eftersom jag säljer BEMER har jag tjänat ihop pengarna för länge sen, så på så sätt var det också en bagatell till investering. Och även om det inte är mitt huvudfokus har jag på mindre än ett år nu nio partners att hjälpa så dem kan sälja mer, om dem vill. Men även om jag inte hade varit säljare hade jag troligen fått en drös intressenter. Man kan även se det som en slags försäkring – är det troligare att jag mår bättre och orkar göra mer och leva längre med mindre risker för hjärt/kärlsjukdomar så är det en spottstyver till investering. Bara att få kommentarerna ”du låter helt annorlunda” och ”vad lugn du verkar, du var alltid så uppe i varv tidigare” eller ”har du varit utomlands, du ser mycket fräschare ut” gör att man känner att det var värt pengarna. En som jag pratade med i telefon som jag inte haft kontakt med på drygt ett år sa ”vad skönt att du låter mer på banan, jättestor skillnad, jag var så orolig över dig sist”. Om det märks på telefon så är det nog rätt påtagligt. Sen är det absolut en bra bit kvar tills jag är helt återställd. Och även om det är mycket nu också, så tacklar hjärnan och kroppen det annorlunda så det känns lugnare. Helt enkelt lättare att prioritera.

”Varför är den så bra då?”

Den som gör den så bra, förenklat, är att den ser till så kroppen kan optimera sig själv, utan konstiga tillsatser. Den sänder en elektronisk pulserande signal igenom kroppen som i sin tur gör att mikrocirkulationen kommer igång maximalt. Och varför är den så viktig kan man fråga sig, och vad är det? Drar man ut alla kärl man har kommer man ca 2,5 varv runt jorden, varav 2 varv är mikrocirkulation. Det är med andra ord rätt mycket! Lägger man dem så det täcker en yta är det två fullstora fotbollsplaner. Har man så mycket blodcirkulation i sig och BEMER påverkar den så den funkar så bra den bara kan, då säger det sig självt att kroppen lättare får ut syre och näring till cellerna och alla slaggpodukter forslas bort. Har du gips så går signalen igenom gipset. Man har blodcirkulation i kroppens alla ben. Har du problem med tex tarmar så finns det massa mikrocirkulation i tarmväggarna som i sin tur påverkar tarmfunktionerna. Och det enda man själv behöver göra är att ta åtta minuter på morgonen och åtta minuter på kvällen, snooza, meditera, läsa en bok, surfa, you name it… Och efter åtta minuter har man effekten i ungefär 12-15 timmar. Jag som amatör märker stor skillnad innan jag ska spela badmintonmatch, mjukare direkt, mer alert, orkar mer. Och alla elitidrottare får samma effekt, och är du i världsklass så kan det vara skillnaden mellan att vara etta eller tvåa.

”Varför får man en dålig mikrocirkulation då?”

”Eller jag mår rätt bra, så jag behöver väl ingen?” Mår du bra är det kanske inte akut nej, men de flesta sitter för mycket, stressar regelbundet, många sover för dåligt och alla åldras. Det är de fyra största faktorerna som bryter ner din kropp. Varför borstar du tänderna? Jo, för att du inte vill få hål och behöva gå till tandläkaren. Tänk på BEMER på samma sätt, eftersom den största effekten har du som förebyggande eller i kombination med rehabilitering. Är du gipsad så är det blodcirkulationen som gör att det tar tid och ger en förlängd läkeprocess då du inte kan stimulera den delen av kroppen via rörelse tex. Med BEMER är det ungefär en tredjedels läketid jämfört med utan vid gipsade objekt.

”Har du med den på alla resor?”

Ja, och har alltid haft, oavsett om det är utomlands eller till nån polare, kort resa eller lång resa. Den är smidig att packa med, har batteri i sig som jag köpt till och regelbundenheten är en viktig del i läkeprocessen. Bilden på detta inlägget är från senaste trippen till Åland. Basunderlagget under bäddmadrassen och lokalbehandlingen för axeln ligger redo över, då var det på kvällskvisten så det blev en serie och somnade snabbt som vanligt nuförtiden. Superskönt!

Dessa får räcka för idag, ska öka på regelbundenheten i bloggen igen! Med mer gäster som sagt, och podden är igång när som helst, släpar lite helt enkelt, och tänker inte stressa mig själv pga det, så februari fick bli mars istället 🙂

PS. En mycket bra blogg är www.mikrocirkulationifokus.se och vill ni veta mer om vad jag sysslar med annars så kan ni spana in www.utkom.se