En av anledningarna till att så många inte lyckas nå sina mål är att man inte har en deadline för dem, då blir det lät att skjuta på dem och det gör att man inte når ända fram. Sen är det iof väldigt många som inte ens sätter mål, men ta tex ett nyårslöfte, som typ ingen nånsin håller, faller ofta på att ”jag kan börja imorgon istället”. Ett exempel är att jag för många år sedan satte som mål att jag inte skulle äta i bilen eftersom det gör att man aldrig tar vilan i samband med lunchen som huvudet behöver. Eftersom jag sitter mycket i bilen och kör mellan kontoren samt till och från kunder så var det såklart väldigt effektivt, men att flera dagar i veckan stressa i sig en hamburgare eller liknande är varken bra för kropp eller själ. Men det lyckade jag inte med, var inte ens nära. När jag för drygt ett år sedan bytte bil så tänkte jag att i denna bilen ska jag aldrig äta, vilket nu fortfarande fungerar felfritt. Har jag en annan bil är det tyvärr fortfarande troligt att att jag äter tyvärr.

Ett annat var att jag inte skulle sova i minst fem timmar pga jobb (eller ha möjlighet att sova, svårt att styra när man faktiskt somnar). Dvs att jag skulle sluta jobba på kvällen så att jag hade möjlighet till minst fem timmars sömn, eller att jag inte skulle ställa klockan på ringning för att gå upp att jobba kortare inpå än fem timmar. Det gick hyfsat, men i pressade tider tänjde man mycket på det till och från. Nu, med BEMER sömnprogram ska man ha mellan 6-10h för att få maximal effekt. Detta har gjort att jag fått styra om mitt mål och eftersom jag har en anledning till att det ska vara just minimum 6h. Och då blir det så mycket lättare att nå. Enkelt.

Sätter du mål? Tänk på att sätta ett SMART mål, (Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt, Tidsbestämt) så att du lättare når det.

Jag blir även fascinerad över hur mycket djupare och bättre jag sover dem nätter som sömnprogrammet är igång (3ggr per vecka) och att jag faktiskt börjar sova bättre även övriga nätterna trots att det är lite kalabalik överlag nu på diverse fronter och hjärnan går på högvarv konstant. Nu med lite mer syre i kroppens celler och hjärnan fungerar bättre är det dock lättare att ta de tunga besluten man kanske skulle gjort för länge sen.

I sommar kommer det finnas en BEMER-popup på Visibia Åland, Storagatan 9 i Mariehamn välkommen att höra av dig till mig på johan.wanselius@bemermail.com så synkar vi en tid för dig att komma och testa en behandling. Vill du veta mer ingående vad som händer i kroppen? Vilken vetenskap som ligger bakom? Se filmer från kärlen där man tydligt märker effekten successivt? 4-5 juli blir det seminarier i Mariehamn och på Föglö, hör av dig så bokar vi in dig. Kom själv, ta med en vän eller släkting, någon som behöver en BEMER eller bara nyfiken och vill veta mer…

Om ca en månad är det dags för nästa hälsokontroll med nya blodprover, men känner som sagt redan enorma framsteg, vilket ju också de tidigare testerna visat. Hur kul som helst!