Som bekant har jag länge sett fram emot att 2019 skulle komma, och året började med buller och brak genom en storm som släckte stora delar av Roslagen och Åland. I princip fyra dygn utan ström blev resultatet i vårat område med fallna träd överallt. Då gäller det att ha mind-setet – det händer för dig och se allt positivt istället för att bara fokusera på det negativa och ironiskt nog blev det ju toppen. Att bli tvingad att bryta en drös rutiner, inte ta allt för givet och få ge utrymme till den kreativa kraften istället. Superskönt att när man är tänkt att vara ledig inte ha någon ström och knappt någon mottagning, jättegott att grilla och supermysigt med massa tända ljus överallt. Lillknodden sprang runt med ficklampa och är fortfarande förvånad över att lamporna nu funkar igen, utan att vi bytt batteri. Det kommer bli mer sol på tomten i sommar då granarna som rasade skymde mycket och frysarna är rengjorda 🙂 Sen drabbades såklart väldigt många mycket värre av stormen och det är väldigt beklagligt. Stora områden som fortfarande är utan ström och många hus, skogspartier och liknande som är förstörda.

Så för egen del var det bara ta rygg på omställningarna även inom företagandet och nu är ytterligare samarbeten igång vilket kommer ge massor av win-win-win gällande kunder, leverantör och mig själv. Och framför allt kommer de ge upphov till att kunna fokusera ännu mer, stressa ännu mindre och således skapa ett ännu bättre liv.Att få avlastning och kunna använda en positiv energi är enormt viktigt. Det är väldigt lätt att fastna i ”jag måste känna mig behövd”-känslan för att få nån form av ego-boost. När man kan lägga den åt sidan så släpper även mycket av pressen på sig själv, att bara leverera det du ska, inte leverera allt…

Exempelvis resan till Göteborg nu i slutet av denna veckan, då brukar stressen vara konstant med för många möten, för lite tid till telefon och mail, toklånga dagar och helt slut när man kommer tillbaka hem. Denna tripp blev markant bättre och kommer även vara hemma i vettig tid nu fredag, tidig kväll, istället för att ramla in runt 23-tiden som det blivit tidigare pga överfyllda dagar. Ändå känns det som att denna resan ändå gett mer resultat än många av de tidigare…

Det svåra med att bryta rutiner är ju att det är så otroligt lätt att falla tillbaka i de gamla rutinerna. Anledningarna är många. För mig är det svårast med det dåliga samvetet. Att nu jobba runt 35h i snitt i veckan, trots högtryck, jämte förut gör att det känns som att man bara jobbar halvtid, att man inte gör nog och att man ”lallar”. Dock var det ju som så även när jag snittade 70h i veckan, det fanns alltid mer att göra då också. Fascinerande nog är mailkorgarna i stort sett konstant tomma och jag blir lika förvånad varje gång det fortlöper så. Och sen gäller det att få in tanken ”vad skönt” snabbt som sjutton innan samvetet kommer. Typ som träningsvärk, bara köra på… Att vara i fas när man jobbar är en fröjd, det är ju inte så att det inte kommer massa mail numera, bara att med rätt rutiner så kan man styra arbetsdagen istället för att mail och telefn styr dig… Det gör även att man levererar bättre när man väl ska, att tex både igår kväll på BEMER-presentationen och i morse kunna stå totalt ostressad under Academy of Excellence-föreläsningen är toppen. Och dessutom var jag i god tid till båda innan samt kunde ta det lugnt efteråt och prata med deltagarna i lugn och ro för att tiden var mer planerad som den borde i kalendern, inte en ”önskekalender” som man vet att inte kommer hålla men kör på ändå.

2019 kommer bli så härligt bra så det bara är ballt, sjukt laddad, sjukt taggad, sjukt glad att kunna satsa ännu mer på BEMER och Academy Of Excellence, sjukt skönt att jobba mindre och effektivare, sjukt kul att hjälpa sjuka och andra som behöver komma tillbaka i matchen på olika sätt, sjukt kul att kunna få entreprenörer med geist att bli ännu bättre, sjukt kul att få feedback från BEMER-användare som slipper ha galet ont och tända en glimma hopp där det behövs, sjukt skönt att vara i fas, något sånär iaf 🙂 bra kan alltid bli bättre!

På´t ba, nya tag, idag är det ett år sedan jag sa upp mig från mitt förra jobb, det och att hoppa av som delägare i två av bolagen förra året var också sjukt bra. Växa genom att att bort, sjukt smart!

Får se hur många BEMER-behandlingar det blir i år, ska bli fler än förra året då det var ca 1.000st tänkte jag, så vill du testa är det bara höra av dig! Jag vill även ha fler att jobba med så tror du BEMER är för dig så kommer du få ett enormt fokus, för jag vill att teamet ska växa, rejält, så kom och väx med mig 🙂 I will teach you everything!

Hurra 🙂