När man hoppar på nya utmaningar och hoppar av gamla så leker hjärnan rodeo innanför skallbenet. Jättekul att exempelvis själv kunna se att en häst verka lugnare och mer chill redan efter ett par minuter med en BEMER Vet på sig, trots att man själv knappt kan stava till häst 🙂 Men, hos Michaela är täcket och användandet i trygga händer, och nyfiken som hon var så tog hon sin mest nervösa häst som test. Lika bäst att börja med den som troligen protesterar mest sa hon, perfekt tänkte jag. Och det gick ju lysande. Det kommer bli jättekul att se effekten hos den och även hennes fem andra hästar, likaså att få möjligheten att på sikt få se ett föl och dess reaktioner.

BEMER Vet är framtagen för framför allt hästar, men kan såklart användas på andra stora djur såsom tex kossor, tjurar, renar mfl, beroende på vad man har och vilka man vill att ska må bra helt enkelt. Med ett täcke som smidigt ställs in mellan storlekarna Large, Medium och Small slipper man dessutom ha flera även om ens djur är i olika size. Det är riktigt smart tänkt. Täcket har dessutom en uppladdningsbar apparatur som gör att man inte behöver krångla med sladdar och riskera att tappa kontakten om djuret rör på sig. En laddning räcker till ca 20st 15-minutersbehandlingar vilket även gör att man inte behöver ladda det så ofta. En 15-minuters behandling motsvarar Program 3, som är den effektfullaste behandlingen, sen finns P1 och P2 också som är på 5 resp 10 minuter.

Liksom BEMER Pro som är för människor och smådjur börjar man i lugnt tempo för att sedan trappa upp successivt, så hos Michaela och hennes hästar kör dem nu P1 i en vecka, P2 nästkommande vecka och sedan efter det P3. Detta för att hästarna ska vänja sig och eftersom mikrocirkulationen kommer igång rejält även på P1 så är det bästa starten.

Mer info kommer vartefter, likaså fler bilder och kommentarer från upplevelserna.

Imorgon är det återigen en dyster dag, då blir det att, med mycket vemod, se slutet på ytterligare ett roligt och lärorikt kapitel i livet. Som tur är börjar de tunga sluten ta slut, hoppas jag, så man kan se framåt på riktigt istället. Sömnprogrammet får jobba hårt dessa dagar kan jag säga, tacksam för att det finns och ger sån skillnad, annars hade jag varit ett riktigt vrak!